Каталог

Принцип роботи інверторного кондиціонера

Кондиціонери з інвертором - це швидке досягнення заданої температури повітря в приміщенні, високопродуктивне охолодження та нагрівання повітря при негативних температурах, які виконуються за мінімального споживання електроенергії. Такі кондиціонери точно підтримують заданий мікроклімат, у той час як рахунки за електроенергію майже вдвічі менші, ніж під час експлуатації звичайних кондиціонерів. Лідерами у виробництві інверторних кондиціонерів японські виробники це такі компанії як: Daikin, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Toshiba.

Принцип інверторного управління
В інверторному кондиціонері електроживлення на компресор подається не від мережі, а від спеціального пристрою-інвертора, в якому напруга мережі змінного струму перетворюється спочатку на напругу постійного струму, а потім знову на напругу змінного струму. За рахунок зміни вторинної напруги та частоти змінного струму здійснюється плавне регулювання швидкості обертання компресора, а отже, і продуктивності кондиціонера. Плавне регулювання продуктивності інверторних кондиціонерів робить їх більш економічними і малошумними. витрачає менше електроенергії. Звичайний кондиціонер при включенні працює з максимальною продуктивністю, доки не буде досягнута задана температура. Після цього компресор вимикається. Як тільки температура повітря в приміщенні вийде за межі заданої зони, компресор знову почне працювати з максимальною продуктивністю охолоджуючи або нагріваючи повітря до заданої температури. В результаті поперемінного включення та відключення компресора температура повітря в приміщенні коливається в діапазоні + -1,5 С від заданого значення.
В основі успішного використання інвертора лежить проста ідея плавного регулювання продуктивності. Мікропроцесорна система управління регулює швидкість роботи компресора таким чином, щоб кондиціонер, працюючи безперервно (без частих та неефективних пусків та зупинок, властивих не інверторним моделям), споживав би мінімально можливу кількість електроенергії. У системі інверторного управління кондиціонер більшу частину часу працює з низькою продуктивністю, що особливо важливо під час експлуатації кондиціонера у нічний час. Також в роботі інверторного кондиціонера використовуються синтетичне масло і 410-й фреон, що істотно підвищує його продуктивність і надійність, особливо в зимовий час. під час запуску працюють з максимальною продуктивністю. Як тільки температура повітря в приміщенні досягне заданого значення, система управління регулюватиме продуктивність кондиціонера таким чином, щоб підтримувати задану температуру з мінімальним відхиленням. Це означає, що задана комфортна температура буде досягнута за кілька хвилин і потім буде точно підтримуватися. br />Широкий робочий діапазон
На відміну від звичайних моделей з постійною продуктивністю, в кондиціонерах з інвертором здійснюється плавне регулювання швидкості компресора, а отже, і продуктивності кондиціонера. Діапазон зміни продуктивності кондиціонерів з інвертором майже на 100% ширший за діапазон кондиціонерів з інвертором змінного струму. Тому кондиціонери з інвертором, набагато ефективніші та економічніші.