Каталог

Поради щодо догляду та експлуатації кондиціонера.

Коли сонце не тільки світить, а й гріє, хочеться говорити про прохолоду. Про кондиціонер, наприклад. Ось адже до чого примхлива штука. Взимку він не потрібен, а саме у спеку року відмовляється працювати! Щоб цього уникнути Ви як володар настільки корисний і потрібної речі повинні робити наступне:

Самостійно
Чистити фільтри внутрішнього блоку.З метою безпеки, перед тим як чистити кондиціонер, вимкніть його з мережі. Ці фільтри представляють собою звичайну дрібну сітку і розташовані під передньою панеллю, через яку засмоктується повітря. Вони призначені для затримання пилу, що знаходиться в повітрі і захищають від нього не тільки мешканців кімнати, а й радіатор внутрішнього блоку. Мити фільтри, необхідно один раз на дві — три тижні. Якщо в повітря знаходиться велика кількість пилу або кіптяви, мити їх треба частіше, стежачи за тим, щоб вони завжди залишалися чистими. 

За допомогою фахівців 
Не рідше одного разу на два роки (бажано раз на рік, навесні – перед початком сезону) викликати представників сервісної служби для проведення профілактичних робіт: перевірки тиску в системі та дозаправці фреоном, повної перевірки кондиціонера у всіх режимах роботи (для виявлення прихованих несправностей), чищення внутрішнього та зовнішнього блоків. Зовнішній блок при цьому продувається струменем стисненого повітря за допомогою компресора для очищення від тополиного пуху та пилу. (Послуги платні, але необхідні, для того, щоб ваш кондиціонер пропрацював весь належний йому термін). Наприклад: забивається  пухом і пилом грат і теплообмінник зовнішнього блоку, що призводить до зниження теплообміну та перевантаження компресора або поломки кондиціонера. З часом всередині на деяких частинах внутрішнього блоку кондиціонера, через вологу та пил утворюється цвіль, що призводить до появи неприємного запаху під час роботи.     

    Корисні поради  з експлуатації, які зможуть заощадити електроенергію і продовжити термін служби кондиціонера. що ніщо не перешкоджає виходу та входу повітряного потоку зовнішнього і внутрішнього блоку, інакше, видаліть перешкоду. Не переохолоджуйте приміщення. Це шкідливо для здоров'я і призводить до надмірного споживання енергії. Закривайте вікна фіранками або жалюзі. Намагайтеся не допускати проникнення сонячного світла в приміщення з працюючим кондиціонером. забувайте провітрювати приміщення.

    Установка кондиціонера повинна проводитися кваліфікованими спеціалістами. 
Вони повинні мати ліцензію на монтаж, відповідний інструмент  та досвід роботи. Від цих факторів значною мірою залежить довговічність роботи обладнання. Кондиціонер, встановлений без дотримання правил та технологій монтажу на гарантійний ремонт не приймається. 

Обов'язково ознайомтеся з інструкцією з експлуатації саме вашої моделі кондиціонера. Якщо у вас виникли питання щодо експлуатації, краще зверніться до продавця або в сервісний центр.Сервісний центр на нашому інтернет-магазині: м.Дніпропетровськ вул. Енергетична, 9 тел 36-75-20.