Каталог

Як почистити кондиціонер

Кондиціонер – пристрій, підтримує комфортну температуру в приміщеннях під час спекотної та холодної погоди. Усім відомо, що чистити робочі кондиціонери необхідно регулярно. Як почистити кондиціонер самостійно, без фахівців у даній сфері, якісно і без шкоди здоров'ю?

У кондиціонерах, які люди використовують в основному в літній період, під час зимових місяців накопичується не тільки пил, а й пилові кліщі, різноманітні алергени та різні мікроби.

Очищення кондиціонерів необхідно провести позапланово, якщо виявите, як із внутрішнього блоку капає рідина. У цьому випадку, очевидно, забився дренажний трубопровід.

Як зробити чистку кондиціонера.

Раз на шість місяців робіть чистку кондиціонера, навіть у тому випадки, якщо він і не використовувався, тому що все одно всередині утворюється цвіль. Якщо кондиціонер працює цілодобово, очищення необхідно проводити один раз на місяць.

Для очищення потрібно:

- пилосос  зі щіткою,

- масло,

- розпилювач з миючим рідким засобом,

- ганчірки,

- викрутки,

- фільтр, якщо передбачаються одноразові.

Вийміть фільтр і замініть його, якщо він одноразовий. Якщо ж фільтр багаторазовий, необхідно очистити його від сміття. Потім його необхідно замочити у гарячій воді хвилин на 20 з додаванням рідкого миючого засобу. Промийте фільтр у проточній воді та просушіть.

На передній частині кондиціонера видаліть грати. Вентиляторний двигун має отвір для олії. Не наливайте дуже багато олії.

Бруд та пил з поверхні випарника очистіть за допомогою щітки. Очищайте рухами вниз-вгору. Після цього за допомогою розпилювача обробіть пластини. Через хвилин 20 вимийте пластини ганчіркою змоченою перед цим у теплій води. Теж повторіть із задніми пластинами.

Напівсухою ганчіркою протріть пластини вентилятора. Після цього приступіть до чищення за допомогою пилососа.

Коли все висохне, увімкніть кондиціонер і перевірте його роботу.

 

Самостійна чистка кондиціонерів не така вже й страшна, головне – запасіться терпінням.