Каталог

Матеріали, що використовуються при монтажі

Використовувані матеріали під час встановлення кондиціонерів 

Вибираючи компанію для встановлення вашого кондиціонера, уточнюйте — які матеріали у своїй застосовуються. У більшості випадків дешевизна установки кондиціонера досягається за допомогою використання неякісних або невідповідних технічним вимогам матеріалів.

Допустимо:

— Використання гофри, що застосовується для електромонтажних робіт замість необхідної силіконової гофри або металопластикової трубки.

— Найчастіше відбувається оголення фреонових магістралей зважаючи на крайню недовговічність сантехнічного утеплювача (сірого кольору), що також використовується не за призначенням. Сонце розкладає цей матеріал упродовж одного сезону. Перевірено на практиці, що один оголений метр магістралі дає втрату в три-чотири градуси Цельсія, тобто, для досягнення тієї ж температури приміщення потрібно помітно більше електроенергії, посилюється знос встановленого обладнання. При правильному монтажі як утеплювач застосовується каучук, "флекс", обгорнутий вініловою стрічкою білого кольору (Benda Vinil), або олігопен. У цьому випадку теплоізоляція надійно прослужить вам не менше 5 років.

— Іноді, для економії, в один утеплювач з метою економії укладають дві трубки замість однієї, що також веде до теплових втрат.

— Можуть застосовуватися кабелі, що не відповідають технічним вимогам (припустимо — на чотири жили замість п'яти, або з перетином 5х1,17, а не покладеним 5х1,5), що швидко призводить його перегріву. В результаті постійно спрацьовуватиме запобіжник.

— Використання неякісних кронштейнів, які досить швидко починають іржавіти, особливо у місці зварювального шва. Результатом може стати падіння блоку, з наслідками у вигляді псування майна та до того ж — з реальною загрозою здоров'ю чи навіть життю людей. Якісний кронштейн розрахований на навантаження не менше ста кілограмів на кожен, що дозволяє утримувати не тільки кондиціонер, а й майстри з його обслуговування. Ціни на встановлення кондиціонерів нашими спеціалістами можна подивитися тут

Другие статьи